Wat is DFC?

Delft Fencing Club

Delft Fencing Club is een jonge, actieve en ambitieuze studentenschermvereniging. Opgericht in 2004 als voortzetting van de ‘Delftsche StudentenSchermVereniging’, heeft onze vereniging ingezet op het opleiden van studenten tot schermers die succesvol mee kunnen doen aan nationale toernooien. Daarnaast is er aandacht voor ambitieuze sporters die hun geluk in internationale wedstrijden willen beproeven.

Resultaten

De jonge geschiedenis van DFC kent verschillende successen. Nico Speelman werd in april 2009 Nederlands kampioen sabel en voert de nationale ranglijst aan. Teun Plantinga is meervoudig Nederlands kampioen sabel en was internationaal actief op verschillende wereldbekers. Onze sabel equipe werd in 2007 Nederlands kampioen.

Boudewijn Wisse werd in 2005 derde op het Nederlands kampioenschap degen en heeft verschillende wereldbekertoernooien geschermd. Andere degen schermers stonden in de top-10 van de nationale ranglijst en waren succesvol op nationale en internationale toernooien.

Structuur

Om studenten een platform te bieden waarop ze kunnen kennismaken met het schermen en als sporters zowel fysiek als mentaal kunnen groeien, is een goede structuur vereist. Onze vereniging bestaat uit een kern van ongeveer 30 actieve leden. Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zij wordt ondersteund door verschillende leden die hun steentje bijdragen door allerlei taken uit te voeren. Daarnaast zijn er twee trainers voor het opleiden van de DFC-leden en tenslotte is zijn er twee beginnerstrainers die nieuwe studenten de basisvaardigheden van het schermen leert.

Trainingen

DFC is een studentenschermvereniging die verbonden is aan de TU Delft. We trainen op het sportcentrum van de TU in zaal Combat. De trainingstijden voor het seizoen 2018/2019 zijn:

Trainingstijden DFC
Dinsdag19:30 – 20:30Beginnerscursus
Dinsdag20:30 – 23:00Gevorderd training
Donderdag19:00– 20:30Gevorderd training

Toernooien

De leden van DFC doen mee aan verschillende nationale toernooien. Er zijn speciale studententoernooien zoals de zogenaamde Intercities en verder wordt er deelgenomen aan KNAS-toernooien die georganiseerd worden onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond. Een overzicht is te vinden op nahouw.net.

Sluit Menu