Beginnerscursus

Cursus

Elk semester biedt DFC een beginnerscursus aan op het sportcentrum van de TU Delft. Gedurende drie maanden leer je onder leiding van Boudewijn Wisse de basisvaardigheden van het schermen. Een gedeelte bestaat uit voetenwerk: de basishouding, de pas, de uitval en allerlei combinaties daarvan. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan het gebruik van het wapen, waarbij je leert steken en pareren. De beginnerscursus wordt gegeven op degen.

Elke vrijdagavond beginnen we om 19:30 met een warming-up. Daarna komen de verschillende aspecten van het voetenwerk aan de orde, gevolgd door oefeningen met het wapen. Er is aandacht voor strategie, tactiek, techniek en de psychologie van het schermspel. De meeste avonden zullen afsluiten met conditie-oefeningen, met aandacht voor uithoudingsvermogen, flexibiliteit, kracht, snelheid en agiliteit.

Als je vordert kun je met medebeginners en gevorderden gaan sparren bij DFC. Daarnaast kun je samen met Boudewijn en andere DFC-schermers toernooien bezoeken. Je kunt dan kennismaken met schermers van andere clubs en ervaren hoe het is om wedstrijden te schermen.

Trainer

Boudewijn Wisse is in 2000 begonnen met schermen. Gedurende zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft heeft hij onder leiding van zijn maître Hossein Niknam het schermen geleerd. In 2005 heeft hij deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap degen en daarbij is hij derde geworden. Daarnaast heeft hij verschillende wereldbekers geschermd in Frankrijk en Duitsland. Boudewijn weet hoe hij de verbinding kan maken tussen jouw intelligente (beta)-brein en de fysieke aspecten van het schermen. Daarmee is het mogelijk om op relatief korte termijn mee te schermen op nationaal niveau.

Comments are closed